Plannen voor het Wolvenplein: Een Nieuwe Bestemming

Plannen voor het Wolvenplein: Op woensdag 24 april 2024 houden we een inloopbijeenkomst over het plan. U bent tussen 19.00 en 20.30 uur welkom in de voormalige gevangenis Wolvenplein, adres Wolvenplein 27.

Anne Veen

4/5/20241 min read

Plannen voor het Wolvenplein: Een Nieuwe Bestemming

De langverwachte herontwikkeling van het Wolvenplein in Utrecht is eindelijk in zicht. Het voormalige gevangeniscomplex zal worden omgetoverd tot een bruisende woon- en werkplek. Het college heeft vandaag de plannen bekendgemaakt en vraagt nu om reacties van de bewoners.

Woningen en Voorzieningen

Op het Wolvenplein zullen in totaal 36 huur- en koopwoningen worden gerealiseerd, samen met 12 short stay appartementen. Hierdoor zal er een diverse mix van bewoners ontstaan, wat bijdraagt aan een levendige gemeenschap. Daarnaast zullen er ook horecagelegenheden en werkruimtes worden gecreëerd, zodat er een dynamische omgeving ontstaat waarin wonen en werken samenkomen.

Een Bijzonder Concept

Een van de meest opvallende aspecten van de plannen is de komst van een klein hotel met een "bijzonder, thematisch concept". Dit hotel zal een unieke ervaring bieden aan zowel bewoners als bezoekers van het Wolvenplein. Het thema van het hotel zal nauw verbonden zijn met de geschiedenis van de voormalige gevangenis, waardoor het een extra dimensie toevoegt aan de totale beleving.

Ruimte voor Activiteiten

Naast wonen, werken en horeca zal er ook ruimte zijn voor diverse activiteiten op het Wolvenplein. Of je nu wilt sporten, ontspannen of creatief bezig wilt zijn, er zal voor ieder wat wils zijn. Bovendien zal het mogelijk zijn om door de voormalige luchtplaatsen te wandelen, waardoor je een uniek inkijkje krijgt in de geschiedenis van het complex.

Al met al beloven de plannen voor het Wolvenplein een spannende en levendige bestemming te worden. Het is een kans om de rijke historie van de voormalige gevangenis te behouden en tegelijkertijd een nieuwe toekomst te creëren. Het college nodigt alle bewoners uit om hun reacties en ideeën te delen, zodat het uiteindelijke resultaat een weerspiegeling is van de wensen en behoeften van de gemeenschap.