Kozzeltov: Een Muzikale Reis Door Tuindorp Met Koos Oldhoff

Op 17 april 1982 maakte onze band, Kozzeltov, een grote verandering mee. We ruilden een grauwgrijze flat op de derde verdieping in Weesp in voor de verademing van het groene Tuindorp. Het was een sprong in het onbekende, maar we waren klaar voor een nieuw avontuur.

Anne Veen

12/22/20232 min read

Kozzeltov en Koos Oldhoff en Tuinwijk.

Op 17 april 1982 maakte onze band, Kozzeltov, een grote verandering mee. We ruilden een grauwgrijze flat op de derde verdieping in Weesp in voor de verademing van het groene Tuindorp. Het was een sprong in het onbekende, maar we waren klaar voor een nieuw avontuur.

In die tijd was Café Blauwkapel nog steeds een bruisende plek, waar muziek en gezelligheid hand in hand gingen. De Gaard was nog klein van formaat, bijna als een postzegel, en Voordorp was nog een maagdelijk weiland, klaar om ontdekt te worden.

Op diezelfde dag vierden we ook de verjaardag van ons zoontje, die drie jaar oud werd. We hebben het even uitgesteld, want hij had geen idee wat er allemaal gaande was. Maar voor ons was het een bijzondere dag, vol nieuwe kansen en mogelijkheden.

Ikzelf zag deze verhuizing als een tussenstop op weg naar nog groenere oorden. Ik droomde van uitgestrekte velden en bossen, waar we onze muziek konden laten klinken. Maar tot mijn verbazing reageerden onze buurtgenoten hierop met een glimlach en de woorden: "Dat hebben ze hier allemaal gezegd, maar eenmaal gesetteld vertrekt niemand hier."

En ze hadden gelijk. Tuindorp werd al snel meer dan alleen een plek om te wonen. Het werd een gemeenschap, een thuis. De groene omgeving en de vriendelijke mensen om ons heen maakten het moeilijk om verder te kijken. We voelden ons hier op onze plek en besloten om onze muzikale reis hier voort te zetten.

Kozzeltov werd al snel een bekende naam in Tuindorp. We speelden in Café Blauwkapel en andere lokale gelegenheden. Onze muziek werd omarmd door de gemeenschap en we kregen steeds meer fans. Het was geweldig om te zien hoe onze muziek mensen samenbracht en vreugde bracht.

Maar dat betekent niet dat we onze dromen hebben opgegeven. We hebben nog steeds die drang om nieuwe horizonten te verkennen. We hebben onze muziek naar andere steden gebracht, nieuwe podia veroverd en nieuwe fans gemaakt. Maar Tuindorp blijft altijd ons thuis, waar we steeds weer naar terugkeren.

Sinds een jaartje zijn we daarnaast de Cohen tribute groep: Birds on a wire, gestart waarmee we dit jaar al op de main stage van het Cultureel Festival in Baarn speelden.

Kozzeltov met Koos Oldhoff, een band die begon in een grauwgrijze flat, maar zijn wortels vond in het groene hart van Tuindorp. We zijn dankbaar voor de warmte en liefde die we hier hebben gevonden. En wie weet wat de toekomst nog brengt. Misschien ontdekken we ooit die nog groenere oorden, maar één ding is zeker: Tuindorp zal altijd een speciale plek in ons hart hebben.

Kozzeltov op Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCq80vfJhokhvKeQU7Dnw1hg

https://youtube.com/@cohenclan-jy8yu?si=7pulkFT5WdOkJI0f

De CD 'Just Before Dawn van Kozzeltov te koop in het Tuinwijkwinkeltje.