Een Nieuw Hoofdstuk voor Meneer Peer: Focus op Mevrouw Peer

en Warm Afscheid van Meneer Peer Na acht prachtige jaren in de binnenstad is het tijd om afscheid te nemen van lunch- en koffiezaak Meneer Peer. Eigenaren Floor van Gurp (38) en Renske van Kooten (37) hebben besloten de zaak aan de Bemuurde Weerd 36 te verkopen. Maar geen zorgen, ze zijn niet treurig. Mevrouw Peer aan de Eykmanlaan 1250, op de grens van Tuindorp en Overvecht, blijft namelijk gewoon bestaan.

Anne Veen

6/10/20241 min read

Een Warm Afscheid van Meneer Peer

Na acht prachtige jaren in de binnenstad is het tijd om afscheid te nemen van lunch- en koffiezaak Meneer Peer. Eigenaren Floor van Gurp (38) en Renske van Kooten (37) hebben besloten de zaak aan de Bemuurde Weerd 36 te verkopen. Maar geen zorgen, ze zijn niet treurig. Mevrouw Peer aan de Eykmanlaan 1250, op de grens van Tuindorp en Overvecht, blijft namelijk gewoon bestaan.

De Keuze voor Focus

Floor en Renske runnen Mevrouw Peer nu drie jaar, en dat naast de acht jaar dat ze Meneer Peer hadden. Twee zaken runnen is leuk, maar het zijn ook veel ballen om hoog te houden. Volgens Floor was het belangrijk om hun focus te verleggen: 'We willen onze gezichten op beide locaties laten zien, contact hebben met gasten en een huiselijke sfeer behouden. Dat gevoel verloren we op een gegeven moment met Meneer Peer.'

Mevrouw Peer: De Toekomst

Met de verkoop van Meneer Peer kunnen Floor en Renske hun volledige aandacht richten op Mevrouw Peer. Dit betekent meer tijd om de huiselijke sfeer te koesteren en intensiever contact met hun gasten te hebben. De gezellige ambiance van Mevrouw Peer blijft dus gewaarborgd en krijgt zelfs een boost door deze beslissing.

Appels en Peren

De keuze om de focus op één zaak te leggen, lijkt een logische stap. Door zich te concentreren op Mevrouw Peer, kunnen ze ervoor zorgen dat de kwaliteit en gastvrijheid altijd hoog blijven. Dus hoewel het afscheid nemen van Meneer Peer misschien moeilijk is, biedt het ook nieuwe kansen voor groei en verbetering bij Mevrouw Peer.