Lezenswaardige serie artikelen over Utrecht en de spoorwegen

Een prachtige serie artikelen over Utrecht en het spoor in de DUIC. Zeer de moeite waard.

12/26/20231 min read

Onlangs kwam ik een lezenswaardige serie artikelen tegen in de DUIC over Utrecht en de spoorwegen. Als bewoner van Tuinwijk viel mijn oog met name op deze serie, omdat onze wijk een bijzondere relatie heeft met het spoor. Ik moet zeggen, de artikelen zijn prachtig gedaan en verdienen zeker een compliment.

Wat veel mensen misschien niet weten, is dat De Tuinwijk een belangrijke rol heeft gespeeld in de bouw van het hoofdkantoor van de NS. Daarom raakte ik extra geïnteresseerd in de serie artikelen over de spoorwegen in Utrecht.

Als je ook geïnteresseerd bent, raad ik je zeker aan om de artikelen te lezen. Ze bieden een historisch perspectief op het spoor in Utrecht en geven een goed beeld van hoe het stationsgebied door de jaren heen is veranderd. Het is fascinerend om te zien hoe het oude stationsplein eruitzag en hoe het in de loop der tijd is getransformeerd.

Een van de hoogtepunten van de serie is de story map die is gemaakt. Deze is prachtig vormgegeven en neemt je mee op een visuele reis door de geschiedenis van het spoor in Utrecht. Je kunt de story map bekijken op deze link.

Daarnaast wil ik je ook wijzen op het artikel op de DUIC-website met de foto van het oude stationsplein. Deze foto geeft een goed beeld van hoe het er vroeger uitzag. Je kunt het artikel en de foto bekijken op deze link.

Al met al zijn deze artikelen een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Utrecht en de spoorwegen. Ik wens je veel plezier met het lezen en ontdekken van deze boeiende verhalen!