The Bean Specialists: TBS'ers branden koffie in de Van der Hoeven Kliniek

Heb je ooit gehoord van The Bean Specialists? Nee, het heeft niets te maken met TBS in de juridische zin van het woord. The Bean Specialists is eigenlijk de naam van een nieuwe koffiebranderij in de Van der Hoeven Kliniek. En raad eens wie de koffie branden? Juist, de tbs'ers zelf!

Anne Veen

12/12/20232 min read

Heb je ooit gehoord van The Bean Specialists? Nee, het heeft niets te maken met TBS in de juridische zin van het woord. The Bean Specialists is eigenlijk de naam van een nieuwe koffiebranderij in de Van der Hoeven Kliniek. En raad eens wie de koffie branden? Juist, de tbs'ers zelf!

Op 23 maart opende Burgemeester Sharon Dijksma de nieuwe werkplaats in de Tbs-kliniek aan de Oudlaan. Hier kunnen de tbs'ers onder begeleiding van een werkmeester hun koffiebrandvaardigheden ontwikkelen en werken aan hun eigen merk, The Bean Specialists.

The Bean Specialists is een bijzondere samenwerking tussen de patiënten en de begeleiders in de kliniek. Samen runnen ze een koffiebranderij in dit centrum voor klinische forensische psychiatrie. Het idee achter dit project is om de tbs'ers een zinvolle en productieve activiteit te bieden, die hen helpt bij hun herstel en re-integratie in de maatschappij.

De koffiebranderij is niet alleen bedoeld als therapie, maar ook als een manier om de tbs'ers nieuwe vaardigheden te leren en hen voor te bereiden op een mogelijke toekomstige baan in de koffie-industrie. Het is een kans voor hen om te laten zien dat ze in staat zijn om verantwoordelijkheid te nemen en succesvol te zijn in een professionele omgeving.

De koffie die wordt gebrand door The Bean Specialists is van hoge kwaliteit. De tbs'ers werken met zorgvuldig geselecteerde bonen en gebruiken moderne en duurzame brandmethoden om de perfecte smaak te creëren. Het resultaat is een heerlijke kop koffie waar je van kunt genieten, wetende dat het is gemaakt door mensen die bezig zijn met hun herstel en re-integratie.

Als je nieuwsgierig bent geworden en zelf de koffie van The Bean Specialists wilt proeven, kun je een bezoek brengen aan de Van der Hoeven Kliniek. Naast het branden van koffie, biedt de kliniek ook andere activiteiten aan, zoals kunstworkshops en tuinieren, om de tbs'ers een breed scala aan mogelijkheden te bieden om te groeien en zich te ontwikkelen.

Kortom, The Bean Specialists is een geweldig initiatief dat laat zien dat tbs'ers niet alleen maar "patiënten" zijn, maar ook mensen met talenten en potentieel. Door hen de kans te geven om hun koffiebrandvaardigheden te ontwikkelen, helpt dit project hen om hun zelfvertrouwen te vergroten en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.

Wil je meer weten over The Bean Specialists en hun koffiebranderij in de Van der Hoeven Kliniek? Klik dan hier voor het artikel in de Votulast krant.