Verbetering van de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de Tuinwijkroute

De Tuinwijkroute in Utrecht, bestaande uit de Willem van Noortstraat, Willem van Noortplein, Antonius Matthaeuslaan, Pieter Nieuwlandstraat, Ingen Houszstraat en Juliusstraat, ondergaat binnenkort een herinrichting om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren. Deze maatregelen zijn bedoeld om de straten veiliger te maken voor zowel fietsers als automobilisten

12/8/20231 min read

De Tuinwijkroute in Utrecht, bestaande uit de Willem van Noortstraat, Willem van Noortplein, Antonius Matthaeuslaan, Pieter Nieuwlandstraat, Ingen Houszstraat en Juliusstraat, ondergaat binnenkort een herinrichting om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren. Deze maatregelen zijn bedoeld om de straten veiliger te maken voor zowel fietsers als automobilisten.

Een van de belangrijkste veranderingen in de herinrichting is het invoeren van een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in de gehele Tuinwijkroute. Dit zal bijdragen aan het verminderen van de kans op ongelukken en het creëren van een veiligere omgeving voor alle weggebruikers.

Daarnaast zullen de Willem van Noortstraat, Antonius Matthaeuslaan, Ingen Houszstraat en Juliusstraat smaller worden gemaakt, zodat fietsers en auto's dezelfde rijbaan delen. Dit bevordert de interactie tussen verschillende vormen van verkeer en draagt bij aan een betere doorstroming.

Om het groene karakter van de straten te versterken, zullen er waar mogelijk groenvoorzieningen worden toegevoegd. Dit draagt niet alleen bij aan een aantrekkelijkere omgeving, maar kan ook helpen bij het verminderen van de verkeersdruk en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Daarnaast zullen de stoepen worden verbreed en zullen er autoparkeerplaatsen worden verwijderd om meer ruimte te creëren voor voetgangers en fietsers. Dit zal het comfort en de veiligheid van deze weggebruikers vergroten.

Tot slot worden de rioleringen in de Antonius Matthaeuslaan en de Pieter Nieuwlandstraat vervangen. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de infrastructuur in goede staat blijft en problemen met waterafvoer worden voorkomen.

Met deze herinrichtingsmaatregelen streeft de gemeente Utrecht ernaar om de verkeersveiligheid en leefbaarheid op en rond de Tuinwijkroute te verbeteren. Door het creëren van een veilige en aantrekkelijke omgeving, wordt het voor bewoners en bezoekers aangenamer om zich in deze buurt te verplaatsen.

Voor meer informatie over de herinrichting van de Tuinwijkroute, kunt u terecht op de officiële website van de gemeente Utrecht: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/verkeer/tuinwijkroute-herinrichten/

Inloopbijeenkomst 12 december

Kom naar de inloopbijeenkomst om met ons in gesprek te gaan over de Tuinwijkroute.

  • Tijd: vrije inloop tussen 18.30 en 21.00 uur

  • Locatie: Bibliotheek Tuinwijk, Ingen Houszstraat 8

  • Aanmelden? Aanmelden is niet nodig. U kunt langskomen wanneer het u uitkomt.

Online reageren tot 12 januari 2024

U kunt ook online meedenken. Van 28 november 2023 tot 12 januari 2024 verzamelen we reacties om mee te nemen in het 1e ontwerp.

Ga naar denkmee.utrecht.nl